Marmara Üniversitesi Ekonomik ve Sosyal Alanda Kadın Çalışmaları Merkezi tarafından düzenlenen 2. Ulusal Spor ve Kadın Zirvesi Çalıştayı bu yıl 24-26 Eylül arasında Mardin’de gerçekleşti.

Marmara Üniversitesi Ekonomik ve Sosyal Alanda Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 2019 yılında 1’ncisi gerçekleştilen Ulusal Spor ve Kadın Zirvesi ve Çalıştayı’nın bu yıl 2’ncisi Mardin’de düzenlendi. Zirvenin eş başkanlığını ESKAR Müdürü Prof. Fatma Ayanoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Danışmanı Prof. Dr. Nihat Gültekin üstlendi. Açılış konuşmasında başta Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt olmak üzere destek veren tüm herkese teşekkürlerini sunan ESKAR Müdürü Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu sporcu ve akademisyenlerin bir araya getirmesi bakımından Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Organizasyona 11 farklı üniversiteden akademisyenleri katıldığını aktaran Ayanoğlu, "Pandemiden dolayı sınırlı sayıda tutmak zorunda kaldık. Çalıştayımızda özellikle spor sağlık, sporun kadın istihdamı üzerinde etkisi, spor ekonomisi, Türkiye'deki sporun yurt dışı ile karşılaştırması gibi çok detaylı düşünülmüş konular var." ifadelerini kullandı.

Zirveye bu yıl Dünya’da ve Avrupa’da bizleri başarılarıyla gururlandıran birçok önemli sporcumuz, spor spikerimiz, editörümüz katılım sağladı. Ülkemizden 11 farklı üniversitenin katılımı (Marmara Üniversitesi, Harran Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Okan Üniversitesi, İstanbul Rumeli Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi) ile gerçekleşen en geniş kapsamlı ve ilk olma özelliğini taşıyan spor ve kadın çalıştayı oldu. Yoğun ilgi gören, basında oldukça geniş yer alan ve tüm Türkiye’de ses uyandıran zirveye, Mardin Valisi Sn. Mahmut Demirtaş, Mardin E. Milletvekili Sn. Orhan Miroğlu, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar da teşrif ettiler ve açılış konuşmalarında yer aldılar. Zirveye Milli Basketbolcumuz Avrupa 2’nicisi Gülşah Akkaya, Milli Voleybolcumuz Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Esra Gümüş Kırıcı, Milli Para Taekwondocumuz Dünya Şampiyonu Şeymanur Emeksiz Bacaksız yine Milli Taekwondocumuz Avrupa Şampiyonu Meryem İyin, Anadolu Ajansı Spor Haberleri Editörü Ersin Şiyhan katılım gösterdi. Zirveye katılan birçok sporcu gencin sorusunu cevaplayan milli sporcularımızın akabinde zirvenin çalıştayı gerçekleştirildi ve gerekli raporlamalar ve tebliğler düzenlendi.