ESKAR ve İstanbul Medipol Üniversitesi iş birliğinde Ulusal Sağlık Sektöründe Kadın İstihdamı Çalıştayı (Pandemi Özel) düzenlendi.

Marmara Üniversitesi Ekonomik ve Sosyal Alanda Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İstanbul Medipol Üniversitesi iş birliğinde Ulusal Sağlık Sektöründe Kadın İstihdamı Çalıştayı (Pandemi Özel) düzenlendi. Çalıştay eş başkanlığı Marmara Üniversitesi Kadın Çalışmaları (ESKAR) Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fatma AYANOĞLU ile İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeter DEMİR USLU tarafından yürütüldü. Çalıştayda kadın sağlık çalışanlarının yaşadığı zorluklar, cam tavan sendromu, kadın istihdamının önündeki engeller, uğradığı mobbingler, kadınların sağlık sektöründe erkeklere oranla yönetimdeki yeri hakkında konular konuşuldu ve bu konular hakkında çözüm önerileri sunuldu. Çalıştayda ilk oturum “Sağlıkta Kadın İstihdamına Hastane Yönetimi Bakış Açısı” ile başladı ve oturumda; İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgün BOZBUĞA, İstanbul Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Özlem ÇİÇEK ESKİL, Çamlıca Medipol Hastanesi Başhemşiresi Bahtıgül KUBAT sunumlarını gerçekleştirdiler. Çalıştayda ikinci oturum ise “Sağlıkta Kadın İstihdamına Akademisyen Bakış Açısı” ile devam etti, bu oturumda da Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehveş TARIM, İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Esra Çiğdem CEZLAN, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı’nda akademisyen Prof. Dr. Özlem SARIKAYA, İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Yönetimi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Tuğba DÜZCÜ ve Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde görevli Öğr. Görevlisi Ayşe Müge YAZGAN ikinci oturumda sunumlarını gerçekleştirdiler. Çalıştayın devamında 3. Oturumda “Sağlıkta Kadın İstihdamına İlaç ve Sigortacılık Sektörü Bakış Açısı” oturumu ile devam edildi, bu oturumda AİFD/Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği İnsan Kaynakları ve Uyum Koordinatörü Gülgün GÜNAYDIN, Anadolu Sigorta Sağlık Tazminat Müdürü Dr. Nadya GÜHER yer aldılar. Çalıştayın sonuç oturumunda Dr. Öğr. Üyesi Esra Çiğdem Cezlan ve Dr. Öğr. Üyesi Tuba DÜZCÜ Ek önerileri ve soruları aldılar ve eylem planı önerilerini toparladılar. Çalıştay eş başkanları tarafından kapanış konuşması ile çalıştay sona erdi. Çalıştayın video kaydına https://www.youtube.com/channel/UClAjDJ25baPKxCnKlSZHFaw linkinden Marmara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Merkezi’ne abone olarak ulaşabilirsiniz. Çalıştayı sonuç raporuna web sitemizden https://eskar.marmara.edu.tr ulaşabilirsiniz, çalıştay e-book ve ISBN numaralı ile sitemizden paylaşılacaktır. Birincisi sağlık alanında gerçekleşen Kadın İstihdamı Çalıştayımızın ikinci aşaması da önümüzdeki dönemlerde düzenlenecek, ESKAR resmi sosyal medya hesaplarından ve resmi sitesinden duyurulacaktır.