ESKAR olarak 10 Mart 2021’de Sürdürülebilirlik Akademisi, BÜYEM, UN SDSN Türkiye, Awen For Us ve İş'te Eşit Kadın desteği için düzenlenen webinara katılım sağladık.

ESKAR olarak Sürdürülebilirlik Akademisi, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM), UN SDSN Türkiye işbirliği ve Awen For Us ve İş’te Eşit Kadın desteği ile 10 Mart 2021’de eşit kadın için düzenlenen webinara katılım sağladık. Pandemi Gölgesinde Kadın İş Gücü temasıyla düzenlenen webinarda iş dünyasındaki yansıması masaya yatırıldı. Marmara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESKAR) Müdürümüz Prof. Dr. Fatma AYANOĞLU ve BÜYEM ve UN SDSN’in Türkiye Direktörü Dr. Tamer Atabarut’un konuşmacı olduğu panelin moderatörlüğünü Awen For Us Kurucusu Dr. Aylin Löle üstlendi. Panelde pandemiyle birlikte kazanımlarının neredeyse 30 yıl geriye gittiği tartışmalarının ekseninde, alınması gereken aksiyon planları da konuşuldu. Panelin ikinci oturumunda ise Egon Zehnder Yönetici Ortağı Murat Yeşildere ve ve PepsiCo Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Türkiye Genel Müdürü Ece Aksel iş dünyasında eşit kadın odaklı uygulamalar perspektifini tartıştılar. İkinci panelin moderatörlüğünü ise Sürdürülebilirlik Akademisi Bağımsız YK Üyesi Arzu Deniz Aksoy gerçekleştirmiştir.