ESKAR Müdürü Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi’nin ‘’Mor Ekonomi'' başlıklı oturumuna panelist olarak katıldı.

Ekonomik ve Sosyal Alanda Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi’nin ‘’Mor Ekonomi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’’ başlıklı oturumuna panelist olarak katıldı. Dayanışmanın Gücü’’ teması ile kapılarını açan zirvede, iş insanlarından, akademisyenlere alanında profesyonel olmuş birçok katılımcı aynı amaç için bir araya geldi. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, Fiba Grubu Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, BÜYEM Müdürü Dr. Tamer Atabarut ve Gürallar Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, Hürriyet Gazetesi Yazarı Elif Ergu Demiral bu katılımcılar arasındaydı.

Zirvenin, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği temelli sürdürülebilirliğin tanımı olan ‘’Mor Ekonomi’’ konulu oturumunda Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu’na, Shell Türkiye İcra Kurulu Üyesi ve Kurumsal İletişim Direktörü Meltem Okyar Perdeci ve JTI Kurumsal İletişim Müdürü Ayben Ünal eşlik etti. Panele, Awen for Us kurucusu ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi KSS Danışmanı Dr. Aylin Löle ev sahipliği yaptı. Sunucu Başak Koç, panelin moderatörlüğünü üstlendi.

Panelde, Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu merkezimizin yaptığı faaliyetleri tanıtarak, kadın istihdamının artırılmasına yönelik neler yapılması gerektiğini anlattı ve ‘’mor ekonomi’’ konusunda bilgiler paylaştı.