ESKAR "Kültürden Sanata, Spordan İş Dünyasına Kadın" Paneli düzenledi.

Marmara Üniversitesi Ekonomik ve Sosyal Alanda Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESKAR) tarafından hazırlanan “Kültürden Sanata Spordan İş dünyasına Kadın” paneli gerçekleştirildi.

Her konudan çok değerli isimlerin ağırlandığı zirve; 3 Mart’ta, Marmara Üniversitesi Sultanahmet Yerleşkesi’nde öğrencilerin, öğretim üyelerinin ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

Zirveye katılım sağlayan panelistler; Akiş GYO&Multinet Up Bağımsız Yk Üyesi ve Mentoro Platformu Partneri Sn. Selen KOCABAŞ, İstanbul Üniversitesi İstatistik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Sn. Doç. Dr. Haluk ZÜLFİKAR, Türkiye'nin İlk Kadın Kar Leoparı Esin HANDAL, Vergi Denetim Kurulu İstanbul Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanı Sümeyra SOMUNCUĞLU. Zirvenin sunuculuğu ve moderatörlüğü ise Zekiye ÖZBAY tarafından gerçekleştirildi.

Zirve başlamadan önce Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunuldu.

Zirve, Eskar Müdürü Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu ve Vergi Müfettişleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Sn. Didem Çınar’ın açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu Merkezi’mizin kadınlar için yaptığı çalışmalar ve kadınların iş hayatındaki yerini istatistiklerle sundu. Didem Çınar, Kadınlar Günü’nün hikayesine değindiği konuşmasını merkezimize teşekkür ederek sonlandırdı.

Kadının İş Hayatında ve Spordaki yeri, kadınların iş hayatında yaşadığı zorluklar ve kadın istihdamları istatiksel verilerle panelistlerimizle konuşuldu.