Kız Öğrencilere Eğitim Desteği Projesi

"EĞİTİMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRALIM" KIZ ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEĞİ PROJESİ :

Ülkemiz kadınlarının içinde bulunduğu açamazların en önemli nedeni eğitim almalarının önündeki sosyal-kültürel ve ekonomik engellerdir. Kız çocuklarımızın eğitim süreçlerini tamamlamalarının önündeki engellerin  kaldırılması;  süreci tamamlamalarına, meslek sahibi olup iş hayatına aktif katılmalarına, sosyal statülerini yükseltip maddi güç elde etmelerine, kendilerini her türlü şiddete karşı koruyabilmelerine olanak sağlamanın anahtarıdır. Ülkemizde kadınların %9'u okuma yazma bilmemektedir. Üniversite ve yüksekokul bitirmişlerin oranı ise %13'dür. Okuma yazma bilmeyen kadınların işgücüne katılımı kentlerde %7 iken, üniversite mezunlarının %70'dir. Kızlarımızın  %26'sı 18 yaşından önce evlendirilmektedir.

ESKAR olarak üniversitemizde eğitim görmekte olan kız öğrencilerimize maddi destek sağlanmasına aracı olmak amacıyla "Eğitimin Önündeki Engelleri Kaldıralım" Projesi ile kız öğrencilerimize eğitim desteği sağlamaya çalışıyoruz. Bu çerçevede Türk Kadınlar Birliği Kadıköy Şubesi aracılığı ile 10 kız öğrencimize eğitim desteği verilmesine aracı olduk.

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Kadıköy Şube Başkanı Sayın Sema KONDU nezdinde TKB Kadıköy Şube Yönetim Kurulu Üyelerine ve bağış veren herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Üniversitemizde disiplinler arası organizasyon olan ESKAR aracılığı ile Üniversitemiz tüm birimlerindeki ihtiyaç sahibi kızlarımıza destek elini uzatabilmek amacıyla tüm sivil toplum kuruluşları ile özel kurum ve kuruluşları işbirliğine davet ediyoruz.

8 Mart 2018 tarihinde Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile düzenlediğimiz Yönetimde Kadın sempozyumunda,Türk Kadınlar Birliği Kadıköy Şubesi adına sempozyumumuza katılan Sayın Şule Korulu'ya  öğrencilerimize verdikleri anlamlı destek için şükranlarımızı sunduk.

Bu sayfa Ekonomik ve Sosyal Alanda Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından en son 17.05.2018 21:47:46 tarihinde güncellenmiştir.